за Албена

Обща информация за курорта

На 12 км от Балчик, на 30 км от Варна и на 500 км североизточно от София, се намира курортът Албена - един от най- престижните ни български комплекси по Черноморието. Курортът Албена е подходящ за семейна почивка. Той е относително спокоен и добре озеленен.

Само на 10 километра от Албена се намира Ботаническата градина в Балчик, съдържаща уникални растения, както и архитектурно-парковият комплекс Дворецът, който е резиденция на румънската кралица Мария в началото на 20 век. Курортът Албена е разположен до резервата "Балтата", който представлява лонгозна гора край река Батова. Това съчетание от свеж въздух, китна зеленина, златист фин пясък и изключително чиста вода придават особена прелест на този регион и затова курортът е наслада за всички възрасти.

Плажната ивица е с дължина 5 км и ширина 150 метра. Комплексът е от европейска величина, защото разполага с много модерни хотели, разположени така, че да имат изглед към морския бряг и максимална възможност за изобилие от слънце. Красивите заведения, басейни, спортни зали, футболни игрища, конна база и други предоставят богати възможности за активно спортуване и забавление.

Снимки